Klantenservice
FAQ
Verzenden en retourneren
Hoe lang moet ik op mijn bestelling wachten?

Als je tijdens werkdagen voor 15.00u bestelt, bezorgen wij de volgende werkdag. Buiten Nederland is het verschillend per land. 

Wat zijn de verzendkosten?

Nederland
Voor bestellingen tot €30,- komen er €4,95 verzendkosten bij. Bestellingen met een hoger bestelbedrag verzenden wij gratis.

België
Voor bestellingen tot €45,- komen er €6,95 verzendkosten bij. Bestellingen met een hoger bestelbedrag verzenden wij gratis.

Voor het verzenden naar andere landen, raadpleeg dan alsjeblieft de Engelse versie van deze website.

Welke betalingsmogelijkheden hebben jullie?

Je kan bij ons betalen met Ideal, Mister Cash, Visa, Mastercard en American Express. Of, je kan het bedrag vooraf naar ons overmaken. Let op dat wij dan de betaling binnen moeten hebben voordat de producten worden verzonden. Dit kan vertraging oplopen in het afleverproces. 

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Wij willen dat jij blij bent met jouw aankoop! Mocht het product toch niet helemaal in de smaak vallen kan je het binnen 14 dagen retourneren. Stuur dan een mail naar [email protected] met jouw bestelnummer en het product dat je wilt retourneren.
Houd er alsjeblieft rekening mee dat wij de kosten van het retourneren niet voor onze rekening nemen. 

Indien wij het product onbeschadigd retour hebben ontvangen en het zit nog in de originele verpakking, storten wij het bedrag van het product terug op jouw rekening.

Oeps, ik heb verkeerd besteld

Als je een bestelling hebt geplaatst gaat het achter de schermen allemaal in een rap tempo door. Dat betekent dat het niet mogelijk is om de bestelling terug te halen. Anders zouden wij namelijk de DHL-busjes achterna moeten rennen om jouw pakketje eruit te pakken. Niet echt een makkelijke taak, beetje onmogelijk zelfs. Heb je hier vragen over, neem gerust contact met ons op [email protected].

Producten
Hoe krijg je het gekristalliseerde effect in de stompkaarsen?

De gekristalliseerde look van onze kaarsen is een natuurlijk verschijnsel van palmwaskaarsen. Dit ontstaat doordat de was in een vrij lage temperatuur in een mal wordt gegoten. Er worden dus geen chemische technieken gebruikt om dit effect te krijgen. Fun fact; de kaarsen worden 10 keer opnieuw bijgegoten zodat ze helemaal solide zijn zonder luchtbelletjes. Alles wordt met de hand gedaan.

Zijn jullie kaarsen van 100% sojawas?

Ja, onze sojakaarsen zijn handgemaakte kaarsen van 100% sojawas. 
In Argentinië en Brazilië worden regenwouden gekapt voor de teelt van sojabonen. De bonen die worden gebruikt voor onze kaarsen komen echter uit Amerika. Hiervoor zijn geen regenwouden gekapt. Veel beter dus :-). Al helemaal als je het vergelijkt met reguliere kaarsen gemaakt van paraffine, een restmiddel van ruwe olie. 
Tevens branden sojakaarsen tot 45% langer in vergelijking met paraffine kaarsen dat hierdoor ook weer een positiever effect heeft op het milieu.

Zijn jullie stompkaarsen 100% biologisch ?

Ja, onze kaarsen zijn gemaakt van 100% palmwas. Ook voor deze plantages zijn geen regenwouden gekapt. De meest voorkomende kaarsen zijn van paraffine gemaakt dat vervaardigd is uit ruwe olie, een uitputbare bron. Palmwas kaarsen zijn gemaakt van de vrucht van een palmboom. Palmolie zelf is een gedistilleerde pure essentiële olie. De meeste palmolie plantages gebruiken conventionele landbouwmethoden. Er is echter een groeiende interesse in duurzame landbouw. De palmolie die wij gebruiken is afkomstig van RSPO gecertificeerde plantages die duurzame landbouw bedrijven. RSPO (Roundtable Sustainable Palm Oil) is een non-profit organisatie dat zich inzet voor duurzame palmolie plantages. Bedrijven kunnen zich hiervoor aanmelden en krijgen een certificaat op basis van verschillende criteria (mits zij hieraan voldoen uiteraard). Uitgebreide informatie over RSPO is te vinden op www.rspo.org.

Zijn jullie kaarsen vegan?

Ja, onze kaarsen zijn gemaakt van plantaardige oliën en dus vegan.

Kan ik jullie kaarsen ook gebruiken als massageolie?

Jazeker! Dit geldt alleen voor onze sojawas kaarsen. Laat de kaars een tijdje branden zodat je voldoende vloeibare was hebt. Blaas de kaars dan eerst uit en giet de was in je handpalm. Doordat soja was een lager brandpunt heeft dan paraffine was, is de was veel minder heet en zal je je hier niet aan branden.

Wat zijn de voordelen van sojakaarsen?

Ten eerste zijn de meest voorkomende kaarsen gemaakt van paraffine dat vervaardigd is uit ruwe olie, een uitputbare bron. Sojakaarsen zijn natuurlijke kaarsen gemaakt van sojabonen, een natuurlijke-, biologisch afbreekbare- en hernieuwbare bron. Voor het verbouwen van sojabonen worden in Argentinië en Brazilië regenwouden gekapt en zijn de bonen vaak genetisch gemanipuleerd. De soja was van My Flame Lifestyle komt echter uit Amerika waarvoor geen regenwouden zijn gekapt. Maar wat zijn nu precies de voordelen van kaarsen zonder paraffine voor jou? We hebben het hieronder voor je op een rijtje gezet.

Langere brandtijd*
Sojakaarsen branden 30% tot 45% langer in vergelijking met paraffine kaarsen. Je hebt dus veel langer plezier van je kaars(en) en dit is natuurlijk ook weer beter voor het milieu en je portemonnee.

Geen roet*
Heb jij het ook wel meegemaakt dat je een kaars bij de muur hebt gezet en er een grote zwarte walm op je muur achterbleef? Of als je vaak kaarsen brandt in je huis, de muren en het plafond op den duur zwart worden? Daarnaast zitten er ook kankerverwekkende stoffen (zoals benzeen) in deze zwarte rook en is dus slecht voor je gezondheid. Met de natuurlijke kaarsen van My Flame heb je hier allemaal geen last van. Sojakaarsen veroorzaken namelijk geen zichtbare rook en stoten niet tot nauwelijks roet af. Dus geen zorgen, zet je huis gerust vol met onze kaarsen.

Betere geurverspreiding*
Sojakaarsen hebben een langere en snellere geurverspreiding dan paraffine kaarsen door hun lagere brandpunt. My Flame probeert de geuren van de kaarsen zoveel mogelijk met essentiële oliën te verkrijgen, bij een aantal kaarsen is het een combinatie van essentiële olie en parfumolie. Wij werken samen met een gerenommeerd parfumhuis in Frankrijk. De geuren zijn met zorg door ons samengesteld en van hoge kwaliteit. Van onze kaarsen krijg je geen hoofdpijn :-).

Was gemorst? Geen probleem!
Ben je een beetje onhandig geweest en heb je was gemorst? Geen zorgen! Met paraffine kaarsen ben je wellicht gewend de was er met een mes of iets dergelijks af te schrapen en zodoende het desbetreffende oppervlak verder te beschadigen. Met natuurlijke kaarsen gemaakt van sojawas kan je gewoon met warm water en zeep van het oppervlak verwijderen.

Volledig opbranden van de kaars
Sojakaarsen branden volledig op. Houd er wel rekening mee dat het bovenste gedeelte van de kaars vloeibaar moet zijn tot aan de rand van het glas. Anders branden de zijkanten de volgende keer dat je de kaars aansteekt niet mee. Daarnaast kan je het glas van de kaars makkelijk schoonmaken (ook vaatwasser bestendig) zodat je het glas de volgende keer bijvoorbeeld kunt gebruiken voor een lekker drankje ;-). Bij paraffine kaarsen blijft er vaak veel was over in het glas en zal je de was nooit volledig uit het glas kunnen krijgen, zonde!

* Wetenschappelijk bewezen