Hoe lang moet ik op mijn bestelling wachten?
Als je tijdens werkdagen voor 12.00u bestelt, bezorgen wij binnen 48 uur in Nederland. Buiten Nederland is het verschillend per land. 

Wat zijn de verzendkosten?

Nederland
Voor bestellingen tot €30,- komen er €4,95 verzendkosten bij. Bestellingen met een hoger bestelbedrag verzenden wij gratis.

België
Voor bestellingen tot €45,- komen er €6,95 verzendkosten bij. Bestellingen met een hoger bestelbedrag verzenden wij gratis.

Voor het verzenden naar andere landen, raadpleeg dan alsjeblieft de Engelse versie van deze website.

Welke betalingsmogelijkheden hebben jullie?
Je kan bij ons betalen met Ideal, Mister Cash, Visa, Mastercard en American Express. Of, je kan het bedrag vooraf naar ons overmaken. Let op dat wij dan de betaling binnen moeten hebben voordat de producten worden verzonden. Dit kan vertraging oplopen in het afleverproces. 

Kan ik mijn bestelling retourneren?
Onze producten zijn gemaakt voor een enkeltje jouw kant op, of van een vriend(in) natuurlijk. Mocht het product toch niet helemaal in de smaak vallen, hoewel wij die kans nihil inschatten, kan je het binnen 14 dagen retourneren. Stuur dan een mail naar info@myflame.nl met jouw bestelnummer en het product dat je wilt retourneren.
Houd er alsjeblieft rekening mee dat wij de kosten van het retourneren niet voor onze rekening nemen. 

Indien wij het product onbeschadigd retour hebben ontvangen en het zit nog in de originele verpakking, storten wij het bedrag van het product terug op jouw rekening.

Oeps, ik heb verkeerd besteld
Als je een bestelling hebt geplaatst gaat het achter de schermen allemaal in een rap tempo door. Dat betekent dat het niet mogelijk is om de bestelling terug te halen. Anders zouden wij namelijk de DHL-busjes achterna moeten rennen om jouw pakketje eruit te pakken. Niet echt een makkelijke taak, beetje onmogelijk zelfs. Heb je hier vragen over, neem gerust contact met ons op info@myflame.nl.

Zijn jullie sojawas kaarsen van 100% sojawas?
Ja, onze sojakaarsen zijn handgemaakte kaarsen van 100% sojawas. 
In Argentinië en Brazilië worden regenwouden gekapt voor de teelt van sojabonen. De bonen die worden gebruikt voor onze kaarsen komen echter uit Amerika. Hiervoor zijn geen regenwouden gekapt. Veel beter dus :-). Al helemaal als je het vergelijkt met reguliere kaarsen gemaakt van paraffine, een restmiddel van ruwe olie. 
Tevens branden sojakaarsen tot 45% langer in vergelijking met paraffine kaarsen dat hierdoor ook weer een positiever effect heeft op het milieu.

Zijn jullie stompkaarsen 100% biologisch?
Ja, onze kaarsen zijn gemaakt van 100% palmwas. Ook voor deze plantages zijn geen regenwouden gekapt. De meest voorkomende kaarsen zijn van paraffine gemaakt dat vervaardigd is uit ruwe olie, een uitputbare bron. Palmwas kaarsen zijn gemaakt van de vrucht van een palmboom. Palmolie zelf is een gedistilleerde pure essentiële olie. De meeste palmolie plantages gebruiken conventionele landbouwmethoden. Er is echter een groeiende interesse in duurzame landbouw. De palmolie die wij gebruiken is afkomstig van RSPO gecertificeerde plantages die duurzame landbouw bedrijven. RSPO (Roundtable Sustainable Palm Oil) is een non-profit organisatie dat zich inzet voor duurzame palmolie plantages. Bedrijven kunnen zich hiervoor aanmelden en krijgen een certificaat op basis van verschillende criteria (mits zij hieraan voldoen uiteraard). Uitgebreide informatie over RSPO is te vinden op www.rspo.org.

Zijn jullie kaarsen vegan?
Ja, onze kaarsen zijn gemaakt van plantaardige oliën en dus vegan.

Kan ik jullie kaarsen ook gebruiken als massageolie?
Jazeker! Dit geldt alleen voor onze sojawas kaarsen. Laat de kaars een tijdje branden zodat je voldoende vloeibare was hebt. Blaas de kaars dan eerst uit en giet de was in je handpalm. Doordat soja was een lager brandpunt heeft dan paraffine was, is de was veel minder heet en zal je je hier niet aan branden.

Kan ik mijn bestelling ook laten inpakken?
Uiteraard! Tijdens het bestellen kom je vanzelf een knop tegen waar je kan kiezen of je jouw bestelling ingepakt wilt hebben. Het kost een klein centje extra, maar dan heb je wel een super mooi ingepakt cadeau voor je lieve vriend of vriendin.

Er komt zwarte roet van mijn kaars af. Hoe kan dat?
Bij mannen houden wij niet van een kort lontje maar bij onze kaarsen wel. Houd de lont op ongeveer 6 mm. Als de lont te lang wordt, verbrandt de lont niet goed meer omdat de was niet helemaal tot bovenaan kan komen. Hierdoor kan de lont roet veroorzaken. Als je dit ziet, blaas de kaars uit, knip de lont af en steek de kaars weer aan. Je zult zien dat de roet weg blijft. Voor andere tips en trics om zoveel mogelijk van je kaarsen te genieten, verwijzen wij je graag naar het volgende document: instructie-tips